Linkkejä

perjantai 26. toukokuuta 2017

Omppucup 14.5.2017, Jokela

Heräsin aamulla hiukan tokkuraisena sohvalta. Olin nukahtanut kesken Euroviisujen pisteiden laskun. Paniikki iski melkein välittömästi, koska tänään olisi kisat. Katsoin kelloa ja se näytti 8:45. Kisat alkaisivat vasta 14:00. Tosin luulin hetken, että ne alkaisivat jo 13:00.

Aamutoimien jälkeen lukittauduin huoneeseeni ja aloin ompelemaan keskeneräistä heppaa ja viimeistelemään Twyn suitsia. Jännitys lvl: 0/10.

Olin päättänyt ottaa kisoihin mukaan Twyn ja Wilhelmin. Twy pääsisi pitkästä aikaa näyttämään kyntensä kisakentälle ja olisi hyvä tuki Wilhelmille, joka pääsisi ensimmäistä kertaa kokemaan kisakentän andrenaliinin.
Hiukan jännitti ottaa Wilhelm ratsuksi, sillä Wilhelm osaa olla jääräpäinen ja arvaamaton. En tiennyt yhtäänmiten se reagoisi niin moneen ihmiseen ja hevoseen yhtä aikaa. Luotin kuitenkin siihen, ettei se riehaantuisi täysin varsinkaan Twyn läsnäollessa. Olen nimittäin huomannut, että Wilhelm kunnioittaa Twytä eikä viitsi sen nähden pelleillä.

30min ajomatkamme alkoi kohti kisapaikkaa. Ajelimme leppoisasti peltomaisemaa ihaillen. Jännitys lvl tässä vaiheessa oli noussut 4/10. Mitä lähemmäs kisapaikkaa pääsimme, sitä suuremmaksi lvl kasvoi.
Kisapaikalle saapuessani n. klo 13:55, huomasin hiekkakentällä 15-20 kepparisstelijaa. Jännitys lvl nousi 9/10.

Kävelin kisapaikalle. Ihmettelin hetken, että minne tai kelle pitäisi maksaa. Missään ei näkynyt ns. potentialista vastuuhenkilöä joka ottaisi maksut vastaan. Lopulta uskaltauduin itse kysymään joltain tytöiltä, että kelle pitäisi maksaa?
Kisojen järkkääjä appears. Maksan. Odotan, että nimeäni kysytään. Odotan lisää. Ei mitään. Lähden viltin luota ja vien kamppeeni hevoset mukaan lukien syrjemmälle. Olin hieman hämmentynyt. Miten ne voivat tietää mihin luokkaan osallistun, jos en ole edes ilmoittanut itseäni?

Tovin päästä uskaltauduin menemään takakiisin kysymään, että ''Pitäiskö mun ilmottautua johonkin?''
Myöntävä vastaus. Kynä käteen ja kirjoittelemaan moneen eri paperiin nimeä ja ratsua. Huoh, siinä meni aikaa. Noh, ainakin opin Wilhelmin nimen ulkoa. :D (RM's Norvegian Raude eple kan og vera rotne)

Kisojen oli tarkoitus alkaa 14:00, mutta aikataulu oli venähtänyt n. 20min. Jotkut kisaajat alkoivat olla kärsimättömiä, minkä ymmärrän täysin. Sitä en ymmärrä, miksi järkkääjää alettiin painostamaan aloittamaan ensimmäinen luokka, jos listat eivät olleet edes valmiita.
Listat kuitenkin saatiin valmiiksi ja kisojen ensimmäinen luokka, (ristikko)tyyliluokka , sai alkaa. Kisasin siinä Twyllä.
Hienoja ratsukkoja, jotkut enemmän osaavia, jotkut vähemmän. Joka tapauksessa hienoja.

Jännitys lvl 11/10.

Suoritukseni meni ihan ok. Twy oli ihana itsevarma itsensä. Ohjasin sen hyvien teiden kautta esteitä kohti ja sehän hyppäsi. Se kuunteli tarkasti jokaista käskyäni. Twy kuumui, mutta kuunteli.
Meillä oli ehkä liian kiireinen tempo, mutta olin ihan tyytyväinen.

Rata oli yksinkertainen eikä juurikaan tarjonnut haastetta. Ihan hyvä juttu siihen nähden, että olen ihan hyvä juttu siihen nähden, että olen ihan älyttömän ruosteessa ja halusin aloittaa ''kisakauden'' vähän rennommin.


Ensimmäisestä luokasta ei tullut yllätyksekseni sijoitusta. Hermostuin hiukan, sillä tuomari vaikutti kiinnittävän huomiota enemmän hänen vieressään höpiseviin tyttöihin kuin itse ratsukkoon.
Päätin olla lannistumatta.


Hiekka pöllysi laukkaavien ratsujen jalkojen alla. Oli aurinkoista ja lämmin. Välillä aurinko meni piiloon pilven taakse tai alkoi tuulemaan, jolloin oli pakko laittaa takki päälle.


Toisen luokan alkaessa olin jo jutellut muutaman henkilön kanssa. Jännitys lvl oli laskenut takaisin 4/10.
Ratsuja kiiti esteiden yli lujaa vauhtia, sillä nyt oli kyseessä (ristikko)aikaluokka. Tässä luokassa ratsunani oli helposti kuumuva Wilhelm. Nuori oripoika steppaili innoissaan ennen lähtöä. Ja ai kamala kun saimma lähtöluvan. Wilhelm ryntäsi kiitolaukkaan ja ohjasin sen esteitä kohti. Este esteen jälkeen pääsimme puhtaasti radan loppuun. Wilhelm puuskutti innoissaan. Se ei millään halunnut pysyä aloillaan.
Palkintojen jako.
''Kolmanneksi tuli... Tike.'' Olin iloinen. Wilhelmin nopeus ja pieni kokoisuus oli mahdollistanut nopeat tiet. Kunniakierroksella annoin Wilhelmin laukata vapaana niin lujaa kuin se ikinä jaksoikaan ja totta kai sieltä tuli pari pukkia.

Seuraavien luokkien aikana viereiselle koripallokentälle oli kerääntynyt porukka vanhempia poikia. Kutsuisin heitä ikänsä perustella miehiksi, mutta heidän käyttäytymisensä ei vastannut kyseistä termiä. Pojat puhuivat jotain ja tuijottelivat meitä kohti. Ymmärrettävää ja ihan ok. Se ei kuitenkaan ole ok, että yksi pojista menee toisen pojan taakse ja alkaa muka huomaamattomasti kuvaamaan meitä. Vähän ajan päästä poikien pallolentää kisapaikkaa päin ja yksi pojista lähtee hakemaan sitä.

Minä: Teijän ei tartte kuvata meitä ilman lupaa.
Poika: En mä oo kuvannu.
Minä: Joo, mutta toi sun kaveris kuvas.
Poika: En mä sille mitää voi, ei oo mun asia.

Huoh... Kisat kuitenkin jatkuivat pojista huolimatta.

10cm-30cm tyyliluokassa tuomarina toimi kht Azul. Sillä kertaa tuomarointi oikeasti toimi. Sijoituinkin toiseksi kyseisessä luokassa.

Esteluokat suuivat hyvin ja sijoituksia kyllä tuli.

Sijoitukset:
Twy: 2. sija 10cm-30cm tyyliluokka, 2. sija 30cm-40cm tyyliluokka, 3. sija tammanäyttely
Wilhelm: 3. sija ristikkoaika, 3. sija 40cm-50cm aikaluokka, 2. sija 50cm-60cm aikaluokka, 3. sija 50cm-70cm, 3. sija 70cm-80cm aikaluokka

Hiukan jäi harmittamaan orinäyttelyt, sillä siinä mm. sijoitettiin hevonen jolla oli harja kiinni (vaikka yleensä näyttelyissä harjan kuuluisi olla auki.). Harmittamaan jäi myös se, etten päässyt osallistumaan küriin, koska kaiuttimesta loppui akku. Eihän se tietenkään ollut kenenkään syy, harmitti kuitenkin.
Jäi myös hieman inhottava fiilis yleisön/kisaajien takia. Yleensä on kohteliasta taputtaa ja kannustaa, mutta itse olin yksi ainoista, joka näin teki. Oli hieman huono fiilis lopettaa onnistunutta rataa ilman, että sai taputuksia. Ok ei se ole mitenkään erityisen tärkeää, mutta saattaa olla, että olen vain tottunut niihin. Kisat ilman aplodeja ja kannustusta... hmm...

Kiitos kuitenkin kisoista! Oli kivaa päästä tapaamaan minulle uusia harrastajia! :)
Kisakausi on nyt sitten korkattu, sunnuntaina uudet kisat. Täytyy alkaa valmistautumaan henkisesti ja fyysisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoikaa mitä piditte postauksesta ja sen sisällöstä! :)
Ollaanhan kuitenkin asiallisia!